Home A 2021-es foci EB helyszínei

A 2021-es foci EB helyszínei

Ebben az évben megrendezésre kerülő EURO 2020 helyszínét 11 ország és város biztosítja, köztük olyan stadionok is szerepelnek, ahol korábban még sosem rendeztek labdarúgó Európa-bajnokságot, mint például Magyarország, Azerbajdzsán, Sevilla, Oroszország, Dánia, Skócia, Románia. 

Az  EB meccsek helyszínei előre meghatározott program alapján vannak csoportosítva és kiírva, ugyanakkor a rendező városok saját pályán játszhatják le a hazai mérkőzéseit. A foci Európa-bajnokság helyszínei szempontjából tudni kell, hogy mindegyik város egy negyeddöntőt vagy egy nyolcaddöntőt rendez, illetve három csoportmérkőzést is:

  • Csoportkör, nyolcaddöntő, elődöntők, döntő: London (Anglia)
  • Csoportkör és negyeddöntő: München (Németország), Baku (Azerbajdzsán), Szentpétervár (Oroszország), Róma (Olaszország)
  • Csoportkör és nyolcaddöntő: Koppenhága (Dánia), Bukarest (Románia), Amszterdam (Hollandia), Sevilla (Spanyolország), Budapest (Magyarország), Glasgow (Skócia)

A foci EB meccseknek otthont adó stadionokban már zajlanak is az előkészületek, hogy teljes egészében megfeleljen a játékosok és a nézők számára is. Magyarországon a Puskás Arénában a magyar-portugál, magyar-francia és a portugál-francia EB mérkőzéseknek lehetünk majd szemtanúi.

Tudj meg többet az Eb helyszíneiről