Az Európa-bajnokság egyik helyszíne Románia fővárosa, Bukarest. A 2 milliós lakosú város egyik központja az 55 ezer férőhelyes Nemzeti Stadion. Az ország első nemzeti stadionját Bukarest keleti részén építették (1953-ban), a később Lia Manoliuról elnevezett park mellett. A sportkomplexum több pályát foglal magába, ahol különböző sportágak létesítményei is megtalálhatóak.

Az eredeti stadiont 2007 és 2008 között bontották le, majd az építkezés során több vita is volt a költségvetésből, illetve a munkálatok csúszásából. Az eredeti terveket megváltoztatva, még egy 20 millió eurós visszahúzható tetőt is beépítettek az arénába. Az építkezést 2009 végén a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt határozatlan időre leállították, ezzel tovább csúsztatva a projektet.

A munkálatok során az eredeti stadion alapzatából megőrzött földre építették a jelenlegi komplexum lelátóit, ezzel megemelve a nézőteret. Az aréna így olyan, mintha egy dombra épült volna, miközben a pálya szintje a földdel egy szinten maradt. A stadion mintája és megjelenése alapján egyértelmű a hasonlóság a római Colosseumhoz. Nem tagadták ezt a tervezők sem, tudatos döntés volt ez a tervezés során.

A nézőtér kialakításában rendkívül fontos szerepet játszottak a színes székek, így üres lelátók esetén is olyan látványt nyújt, mintha teltház lenne a stadionban. Az első nagy nemzetközi sportesemény az Európa-liga 2012-es spanyol házidöntője volt, ahol az Atlético Madrid magabiztosan verte az Athletic Bilbaót. A román válogatott hazai mérkőzéseit rendezik az stadionban, illetve több neves zenekar és zenész is felépett az évek során a komplexumban: Depeche Mode, Metallica és Ed Sheeran.

Bukarest EB menetrendje

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 13. Ausztria 3 - 1
(1 - 1)
Észak-Macedónia M4
jún 17. Ukrajna 2 - 1
(2 - 0)
Észak-Macedónia M4
jún 21. Ukrajna 0 - 1
(0 - 1)
Ausztria Duna TV
jún 28. Franciaország 3 - 4 PEN
(3 - 2)
Svájc M4