Az Anglia – Németország párharc a világbajnokságok és Európa-bajnokságok történelmében közel 60 éves múltra tekint vissza. A két válogatott egymás elleni találkozói a nagy tornákon a rendes játékidőben döntetlenekkel értek véget, most is hosszabbításra lesz szükség?

Angol aggodalmak után, végre fociznak is?

Mason Mount a skótok elleni derbi után elkülönítve élte napjait, miután a skót Billy Gilmourral sokat “találkozott” a pályán. A meccs után Gilmour pozitív tesztet produkált. Mount végül bevethető a németek ellen, ami megkönnyebbülés Southgate mesternek, valószínűleg Foden is kezdhet majd, szükség lesz a kreativitásra az angoloknak, ha lépést akarnak tartani a nagy riválissal.

Southgate csapata eddig csak a kritikákat kapta – teljes joggal -, mivel bőven tudásuk alatt teljesítettek. Hiába a rengeteg tehetség, gyötrelmes volt nézni a meccseiket, szenvedtek, akadozott a támadásépítés. Ha ez nem lenne elég, akkor védekezésben is voltak problémák, de akadt pár napjuk, hogy összekapják magukat. Szükség is lesz rá Németország ellen, akik az Európa-bajnokság kétarcú csapata.

Németország melyik arcát mutatja a nyolcaddöntőben?

Joachim Löw két dologra építette fel a taktikáját: letámadás és a széljáték. Utóbbiról írtunk bővebben a portugálok elleni meccsük kapcsán, valami hasonlót láthatunk majd az angolok ellenében. Löw mellett több német játékos is nyilatkozta, hogy nekik sokkal jobban fekszik az angolok elleni meccs, mint mondjuk a magyarok elleni találkozó. A magyarok mélyen védekeztek, lefedtek minden területet, Anglia nem parkoltatja le a buszt.

Joachim Löw. Fotó: katatonia82/Shutterstock.com

Az angolok ugyanakkor zavarban lehetnek majd a német letámadás miatt, ami eddig senkinek sem feküdt. Valószínűleg Gosens megint főszerepet kap, megpróbálja Löw megint kihasználni az ellenfél gyengébb védekezését a széleken (Kyle Walker eddig sok hibával játszott). A német védelem is sebezhető, nem bírtak a kiemelt támadókkal (Benzema, Ronaldo és Szalai is gólt szerzett ellenük, Kane a következő?).

Tényleg ők a favoritok?

Nem tudom, hogy mennyire meglepetés, de Anglia a mérkőzés esélyese, mindazok ellenére, amit a csoportkörben mutattak. Papíron a németek egy erősebb csoportból érkeznek, többet kellett küzdeniük, de az igazság az, hogy a franciák és a portugálok már elvéreztek, míg az angolok csoportbeli riválisai közül a csehek bekerültek a legjobb nyolc közé. Nem tudom, ez számít-e bármit is.

Az biztos, ha megvalósul a németek presszingre épülő játéka és Gosens megint ihletett napot fog ki, akkor a németek továbbjuthatnak 2.10. Ellentétben a keddi kiváló meccsekkel, könnyedén megeshet, hogy az Anglia – Németország találkozó inkább egy taktikai csata lesz – reménykedjünk benne, hogy nem így történik -, ebben az esetben a kevés gól sem rossz elképzelés (2,5 gól alatt: 1.73).

Unibet exkluzív ajánlat: 10.000 Ft befizetési bónusz + 10.000 Ft ingyenes fogadás !
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese zsiraf111

Gratulálunk, zsiraf111!

A nyertes tipp: 1, Sergiño Dest, 15. perc, beküldve: 2021.06.29 10:55 CEST