Anglia eddig bőven várakozáson alul teljesített a csoportmeccsek során, most Csehország ellen javíthatnak. Képesek rá? Hiába voltak a tornát megelőzően az egyik legnagyobb favoritok, továbbra is ül rajtuk az Eb-átok, pedig a döntő a Wembleyben lesz (vagy a Puskásban…), ideje lenne összekapniuk magukat! 

Anglia, ez eddig egy gyötrelem volt

Nézni is rossz az angolok játékát. Elnézést kérnék az angol drukkerektől, de úgy gondolom, ezt legbelül ők is érzik. Olyan, mintha az elmúlt évek jó teljesítménye egyik napról a másika, eltűnt volna. Az Európa-bajnokságokon sosem ment az angol válogatottnak, még a hazai rendezésű Eb-n is csak elődöntősök voltak. Amikor 1966-ban világbajnoki aranyat nyertek, két évvel a később mindössze elődöntőig meneteltek a kontinenstornán.

London, 2021. június 13.
Gareth Southgate angol szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának elsõ fordulójában játszott Anglia-Horvátország mérkõzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. június 13-án.
MTI/EPA/Pool/Carl Recine

A reményt keltő 2018-as világbajnokság után, egy még erősebb csapattal vágott neki a tornának Southgate, ahol az volt a legnagyobb gondja, melyik játékos maradjon ki a keretből. Úgy érzem, hogy ennek a válogatottnak nem a keret mélysége a problémája, hanem az identitás és megfelelő taktika a hiánya. Nincs megszabva egy irány, mit is kéne játszaniuk, ami Southgate felelőssége.

Rendkívül fiatal a csapat, vezérek pedig nem igazi vezérek, ezen segíthet majd Jordan Henderson visszatérése a csehek elleni sorsdöntő mérkőzésre. Vele stabilabb lehet a középpálya, de ez még önmagában kevés a sikerhez.

Csehország: Megérkezett Milan Baros 2.0

Emlékszünk még a 2004-es Eb-re? A csehek egy nehéz csoportba kerültek, ahol előzetesen a realitás a 3. hely volt – ahogyan most is -, majd jött egy jó formában lévő csatár, akit Milan Barosnak hívtak. Súlyos sérülésből tért vissza, minden csoportmeccsen gólt szerzett, végül csak a későbbi győztes Görögország tudta legyőzni őket azon a tornán az elődöntőben.

A cseh válogatott most is hasonló utat jár be, igaz, nincsen világklasszis irányítójuk, de van egy jó formában játszó, motivált támadójuk, aki bizonyítani akar. Patrik Schick küzd, nem lepődnénk meg, ha az angolok ellen is betalálna (5.40). Ahogyan az sem, ha Csehország fegyelmezett játékkal elcsípne egy pontot Southgate együttese ellen. Schickben minden reménye a cseheknek, de a küzdeni tudása átragad a többiekre is, így pedig a cseheknek reális az esélyük a pontszerzésre az utolsó csoportmeccsen is.

Unibet exkluzív ajánlat: 10.000 Ft befizetési bónusz + 10.000 Ft ingyenes fogadás !
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese zotao

Gratulálunk, zotao!

A nyertes tipp: 2, Raheem Sterling, 37. perc, beküldve: 2021.06.22 18:20 CEST