Kezdőlap Még több foci Eb Legek a 2021-es foci Eb-ről Legfiatalabb játékos: Kacper Kozlowski

Legfiatalabb játékos: Kacper Kozlowski

Te mit csináltál 17 évesen? A lengyel válogatott középpályása, Kacper Kozlowski ennyi idősen az Európa-bajnokságra készül, ott van az utazó keretben. Ezzel ő az összes résztvevő játékos közül a legfiatalabb.

A sajtó lengyel Pogbának nevezte el, jelenleg a Pogon Szczecin játékosa. Piaci értéke a transfermarkt szerint 5 millió euró, amivel például a magyar keretben az ötödik legértékesebb focista lenne. Nagyon jó támadásban és védekezésben is a fiatal középpályás, nem véletlenül akarja leigazolni a Manchester United. A lengyel élvonalban 15 évesen debütált, tehát nagyon korán bedobták a mélyvízbe, ahol nem süllyedt el, remek passzai mellett gólokat is szerez.

Kacper Kozlowski. Fotó: Mikolaj Barbanell / Shutterstock.com

“Amikor megérkezett a Pogon akadémiájára, egy nagyon magabiztos fiatalember benyomását keltette. Nem volt arrogáns vagy nagyképű, a megfelelő önbizalommal rendelkezett. Nem fél megcsinálni egy cselt, ha nem sikerül akkor nem éli meg negatív élményként. Legközelebb újra megpróbálja, ez sok fiatal labdarúgó problémája, hogy edzésen bátran vállalkoznak, de élesben már megijednek a sikeretlen végrehajtástól” – mondta Patryk Dabrowski utánpótlástréner.

“Különösen kedvelem azt Kacperben, hogy ösztönösen érzi mindig a leghatékonyabb megoldást. Nincs felesleges csel, nincs bonyolult, társak számára érthető indítás. Egyszerűen tudja mi a jó, az adott szituációkban” – mesélte Dabrowski. Nem valószínű, hogy szubjektív lenne a véleménye, hiszen Paulo Sousa is felfigyelt rá a válogatottnál, pedig rövid ideje irányítja a lengyel nemzeti csapatot.

5 legfiatalabb játékos az Európa-bajnokságon:

  • Kacper Kozlowski – 17 éves (született: 2003. október 16-án)
  • Jude Bellingham – 17 éves (született: 2003. június 29-én)
  • Jamal Musiala – 18 éves (született: 2003. február 26-án)
  • Pedri – 18 éves (született: 2002. november 25-én)
  • Heorhiy Sudakov – 18 éves (született: 2002. szeptember 1-én)

Lengyelország: Csapatbemutató