Kezdőlap Foci EB hírek Örömteli a nap az olasz válogatott számára

Örömteli a nap az olasz válogatott számára

71
0
Fotó: MTI/AP/AFP pool/Justin Tallis

Hatalmas volt a boldogság az olasz válogatottnál, amely kedden a spanyol csapat búcsúztatásával története során negyedik alkalommal jutott döntőbe labdarúgó Európa-bajnokságon.

“Nagyon örülünk, hogy ilyen boldogságot szereztünk az olasz népnek. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen nem volt nálunk sokat a labda, vártunk a gólszerzési lehetőségre” – idézte az európai szövetség honlapja Roberto Mancini szövetségi kapitányt, akinek tanítványai immáron 33 mérkőzés óta veretlenek.

Az olaszok egy gyors kontra végén Federico Chiesa góljával a 60. percben szereztek vezetést, de a 80. percben Álvaro Morata egyenlített, a 11-es párbajban végül éppen a spanyol gólszerző hibája, majd Jorginho higgadt lövése volt a döntő faktor.
Roberto Mancini hozzátette, a torna előtt nem sokan hittek abban, hogy Olaszország döntőt játszhat, a keret azonban csodálatos, fantasztikus a csapatszellem és mindenki a győzelemre tör.

Luis Enrique spanyol szövetségi kapitány büszkén nyilatkozott tanítványairól: “Minden játékosom jelest érdemel, csodálatosak voltak, rászolgáltak a dicséretre. Egy pillanatra sem tudom kritizálni őket.” A tréner elmondta, Morata kisebb sérüléssel bajlódott, ennek ellenére viszont szeretett volna 11-est lőni, ami erős jellemre vall.

“A profi sportban tudni kell nyerni és veszíteni, gratulálok Olaszországnak, mi pedig abban a tudatban utazhatunk haza Spanyolországba, hogy a torna legjobb csapatai között voltunk” – tette hozzá Luis Enrique.

Gianluigi Donnarumma, az olaszok kapusa elmondta, higgadt volt a 11-es párbajban, ugyanis tudta, hogy segíthet csapatának.

Abban a hálóőr és az olasz gólszerző, Federico Chiesa is egyetértett, hogy rendkívül erős volt a spanyol csapat, az álmaik beteljesülésétől pedig egyetlen lépés választja el őket.
Sergio Busquets, a spanyolok világbajnoka hangsúlyozta, a találkozó előtt mindenki az olaszokat tartotta favoritnak, de ez a fiatal spanyol csapat bizonyított és remek futballt mutatott be.

A másik elődöntőben, szerdán 21.00 órakor Anglia és Dánia csap össze egymással a Wembley Stadionban:

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 13. Anglia 1 - 0
(0 - 0)
Horvátország M4
jún 18. Anglia 0 - 0
(0 - 0)
Skócia M4
jún 22. Csehország 0 - 1
(0 - 1)
Anglia M4
jún 26. Olaszország 2 - 1 AET
(0 - 0)
Ausztria M4
jún 29. Anglia 2 - 0
(0 - 0)
Németország M4
júl 6. Olaszország 2 - 1 PEN
(1 - 1)
Spanyolország M4
júl 7. Anglia 2 - 1 AET
(0 - 0)
Dánia M4
júl 11. Olaszország 2 - 1 PEN
(-1 - -1)
Anglia M4

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org