Óriási favorit az elődöntőbe jutásra Anglia, akinek egyedüli olyan meccse lehet az Eb-n az Ukrajna elleni negyeddöntő, amit nem hazai pályán játszik! Lehet épp ez lesz a vesztük, hogy a megszokott hazai környezet helyett, most idegenben kell pályára lépni? A mindenki által lesajnált ukránok életük lehetőségének kapujában!

Anglia egyelőre a minimumot hozza

Nem erőltette meg magát saját közönsége előtt az angol válogatott. Southgate szövetségi kapitány a bőség zavarában volt a tornát megelőzően, majd annyira rossz játékkal rukkoltak elő a csoportmeccsek során, hogy egyre élesedett irányukba a kritika. A nyolcaddöntőbe az ősi rivális németek ellen szerencsére kicsit megnyugtatták a szurkolókat, de a neheze csak most jön.

Gyakorlatilag két papírforma győzelem vár az angolokra, minden más csalódás lenne. Ezen az ágon kötelező kivívni a győzelmet, de sokan már a végső sikert is az angoloknak adnák a hazai pálya miatt. Akkora a luxus az angoloknál, hogy Sancho például 6 percet játszott az Eb-n, de a Dortmundban remeklő Bellingham, vagy épp a Rashford – Grealish duó sem tudta kiharcolni az állandó kezdőtagságot.

Ukrajna egy robbant kellemetlen ellenfél

Az ukrán csapatnak több fontos láncszeme van, egyik ilyen Yarmolenko, aki ismeri az angol védőket. Idén a bajnokságban szinte alig lépett pályára, sérülésekkel bajlódott, de az Eb-n csillog. Zinchenko szintén a PL-ben játszik, Shevcsenko csapatának egyik kulcsfigurája. Ha kell, akkor gólokat lő vagy gólpasszokat ad, ha kell akkor védekezik, több poszton bevethető, univerzális játékos.

Érvényes ez még jó pár ukrán támadóra, egyik előnyük, hogy a támadók tudják cserélgetni a posztokat ez által. A cserepadon egy aduászuk van, az Atalanta játékosa, Malinovszkij. Az ukrán keretben is akadnak sérüléssel bajlódó játékosok, Svédország elleni nyolcaddöntő végjátéka egy vérengzéssel ért fel.

Az ukrán Olekszandr Zincsenko ünnepel a glasgow-i Hampden Park stadionban 2021. június 29-én.
MTI/EPA/Robert Perry

Ha az ukránok végig koncentráltak tudnak maradni, küzdenek, mint a hollandok ellen, akkor kellemetlen pillanatokat okozhatnak az angoloknak, akik hajlamosak lebecsülni a gyengébb erőkből álló csapatokat. A németek játéka feküdt Angliának, de az ukrán küzdés és kiszámíthatatlan támadásépítés már kevésbé.

Lesz-e büntető?

A nyolcaddöntők során mindössze egyetlen büntető volt, de az Ukrajna – Anglia meccsen egy olyan bíró kerülhet főszerepbe, aki szereti a megosztó ítéleteket: Felix Brych. Akadt már jó pár botránya a német bírónak, ezen az Eb-n eddig három mérkőzést vezetett – egyet az ukránoknak is -, de még büntetőt nem fújt és igazán “elborult” mérkőzése sem akadt (lesz büntető: 2.80). Semmi kiállítás, mindössze egyetlen meccs, ahol háromnál több lapot osztott ki (3,5 büntető lap felett: 1.98).

Unibet exkluzív ajánlat: 10.000 Ft befizetési bónusz + 10.000 Ft ingyenes fogadás !
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Lampard77

Gratulálunk, Lampard77!

A nyertes tipp: 2, Tim Ream, 41. perc, beküldve: 2021.07.03 20:34 CEST