Kezdőlap Magyar válogatott Marco Rossi: Előreléptünk az Európa-bajnokság alatt

Marco Rossi: Előreléptünk az Európa-bajnokság alatt

74
0

Marco Rossi szövetségi kapitány Telkiben, a magyar Európa-bajnoki szereplés záró sajtótájékoztatóján kiemelte: a torna alatt a válogatott rengeteget lépett előre csapatként, emellett egyénileg is sokat fejlődtek a játékosok.

– Több szinten is előreléptünk az Európa-bajnokság alatt, immár félelem nélkül játszunk a magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben, meg tudunk küzdeni velük fizikai szinten, állóképességben, futóteljesítményben és taktikai szinten is megálljuk a helyünket. Technikai szinten továbbra is fennáll a különbség köztünk és a topcsapatok között, de remélem, hamarosan meghívhatok olyan játékosokat a keretbe, akik segítenek lefaragni a meglévő technikai lemaradásunkat – fogalmazott a torna tanulságairól a szövetségi kapitány.

München, 2021. június 22.
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 22-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplõ magyar válogatott Münchenben lép pályára Németország ellen június 23-án.
MTI/Kovács Tamás

– Az elmúlt harmincöt napban nagyon sok szempontból fejlődött a csapat mellett a stábom és én magam is. Elsősorban apró részletekben lehet ezt tetten érni, de a legfontosabb, hogy elmondható: van egy igazi csapatunk. A fiúk motiváltak, rátermettek a feladatra, az elért eredmények nem is tükrözik teljesen azt a minőségi előrelépést, amit megtettünk az elmúlt bő egy hónapban. Én magam szeretnék támadóbb, proaktívabb játékot játszani, amiből korábban a Nemzetek Ligájában már adtunk ízelítőt, de a portugálok, a németek és a franciák nem olyan ellenfelek, amelyek ellen sok lehetőség adódik erre.

Írja az MLSZ.hu weboldala.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org