A Hollandia – Ukrajna mérkőzésen eléggé sok indok szól az előbbiek mellett, de vajon ez elegendő a sikerhez? A holland szövetségi kapitány, Frank de Boer személye megosztó, tényleg alkalmas arra, hogy sikerre vezesse hazája válogatottját? Az ukránok több meglepetést is okoztak az elmúlt időszakban, sosem lehet tudni, melyik arcukat veszik elő!

Hollandia vesztét az edzőjük okozhatja?

Azt hiszem, hogy a holland válogatott számára nem jött jól, hogy egy évet csúszott a torna. Elvesztették edzőjüket – Ronald Koeman a Barcelona trénere lett -, elvesztették csapatkapitányukat (Virgil van Dijk), megsérült az első számú kapusuk (Jasper Cillessen), sérülés miatt szintén kiesett a kezdő szélsőhátvédjük (Hateboer), és a középpályásuk (Donny van de Beek), illetve a tehetséges szélsőjük is (Steven Bergwijn).

Konkrétan három kezdő játékosuk biztosan hiányzik a tornán, de valószínűleg van de Beek és Bergwijn is szerepet kapott volna. Koeman helyett Frank de Boer lett az edző, akit sokan az Európa-bajnokság egyik leggyengébb szakvezetőjének neveznek. A privát véleményem, hogy osztom ezt a meglátást, ettől függetlenül ez egy rendkívül erős keret még mindig.

Virgil van Dijk. Fotó: kivnl / Shutterstock.com

A hollandoknak hazai pályán érvényesíteni kéne a papírformát, de nem lesz egyszerű dolguk. A felkészülés során akadtak gondok, játékuk nem volt meggyőző. A törökök elleni 4-2-es zakó az Eb nyitómeccsének fényében, még inkább negatív színben tüntetheti fel a Frank de Boer együttesét, ahogyan a skótok elleni 2-2, amit a felkészülés során értek el. A gólokat lövik rendesen, de ez a védelem most kapja is őket ugyanúgy.

Sevcsenko megoldja Ukrajna problémáját

Ötletem sincsen, hogy mire számítsunk az ukrán válogatott kapcsán. A selejtezőket simán vették, pedig rendkívül nehéz csoportban voltak. Működött a 4-3-3-as felállás, gyorsak és agresszívak voltak, technikás támadóik jól érvényesültek a riválisok kapuja előtt. A 2019-es eredményeik alapján, sima továbbjutást jósolnék nekik, majd jött 2020 és a vereségek ideje Ukrajna számára.

Nem állt össze a játék – azért két bravúr így is belefért -, de összességében sima vereségeket szenvedtek. Azt ugyanakkor érdemes hozzátenni, hogy az ukránoknak a tavalyi év jó felkészülés volt, mert a hollandokkal egy szinten lévő válogatottakkal játszhattak folyamatosan. Ebből sokat tanulhat egy csapat, hogyan kell védekezni, ráadásul azért egy-egy gólt rendre begyötörtök a riválisoknak.

Mire fogadjunk a holland – ukrán Eb-meccsen?

Eredetileg azt írtam volna, messziről kerüljük el a Hollandia – Ukrajna találkozót, de meggondoltam magam. Az ukránoknál a stabil középpálya lehet az, amely által elkerülhető a nagyobb vereség. Fontos információ, hogy a hollandoknál Matthijs de Ligt sem játszhat a védelemben az első mérkőzésen, gyakorlatilag egy teljesen új védekező triót kell élesben kipróbálnia a szövetségi kapitánynak.

Ennek fényében két dologban látok értéket: ukrán gól vagy ukrán ázsiai hendikep. Az első 1.79-ért fogadhatunk, ahogyan a +1 gólos AH-ra is. Azt gondolom, hogy az ukránok nem fognak szétesni Amszterdamban. A hollandok védekezése instabil lehet, ezt pedig a gyors és technikás ukrán játékosok kihasználhatják. Bátrabbak próbálkozhatnak az X2-vel is 2.45-ért.

Unibet exkluzív ajánlat: 10.000 Ft befizetési bónusz + 10.000 Ft ingyenes fogadás !
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Nyuszika10

Gratulálunk, Nyuszika10!

A nyertes tipp: 1, Georginio Wijnaldum, 11. perc, beküldve: 2021.06.13 10:03 CEST