A csoportmérkőzések során Spanyolország nem remekelt, de a nyolcaddöntőben bizonyíthat Horvátország ellenében. Két olyan válogatott, akitől többet vártak, de a sok passz és a masszív középpálya előtt, nincsen hatékony csatársor. Ki fog így gólokat szerezni? 

Horvátország nagy hiányzója

Ivan Perisic koronavírussal fertőzött, édesapja szerint nem oltotta be magát. Miután megfertőződött, hermetikusan elkülönítették a csapattól, de óriási érvágás a kiesése, hiszen az egyetlen jó formában lévő támadója volt Zlatko Dalic együttesének. Ante Rebic pótolhatja, aki borzasztóan hektikus támadó: olykor sorra lőtte a gólokat és meccseket döntött el a Milanban, majd egyértelmű helyzeteket hagyott ki.

A szakértők Rebicet várják “pótléknak”, de véleményem szerint, sokkal jobban járnának, ha Mislav Orsic kezdene. A Dinamo Zagreb szélsője rendkívül gyors, sok problémát okozhatna a spanyol védelemnek, bátran válalkozik távoli lövésre is, hatékonyan cselezget. Felállt védelemmel szemben sokkal hasznosabb, mint Ante Rebic. A horvátoknál a védelemben is gond lehet, azért ez közel sem olyan masszív hátsó alakzat, mint három éve a vb-n volt.

Spanyolország és a passzok

Luis Enrique sírba fogja tenni a spanyolokat a passzokkal. A svédek ellen minden helyzetben passzoltak, de a lengyelek ellen sem változott sokat a játékut. Szlovákia ellen kijött nekik a lépés, de nem lehet mindig erre építeni. Megmondom őszintén, számomra egyelőre nézhetetlen a spanyolok játéka, Álvaro Morata formán kívüli középcsatár, aki rettentően hektikus.

A lengyel Kamil Glik (j) és a spanyol Álvaro Morata (k) a sevillai La Cartuja stadionban 2021. június 19-én.
MTI/AP/EPA pool/José Manuel Vidal

Sajnálatos módon a szurkolók megfenyegették őt és a családját, ez szerintem még inkább visszaveti majd a teljesítményét. Sarabia és Olmo kiválóan cseleznek, de ez is kevés, több kéne a spanyoloktól, de Luis Enrique azt gondolja, hogy Pedrivel és a fiatalokkal lemásolhatja a Xavi – Iniesta – Xabi Alonso fémjelezte generáció játékát.

Pontosan ezért hajlunk afelé, hogy a spanyolok most is meddő fölényt alakítanak ki, labdabirtoklásuk 64,5% felett lesz 1.85, míg a horvátok próbálják majd szabálytalanságokkal tördelni és megállítani a játékot (több szabálytalanság: Horvátország 1.60-ért). Szintén jó ötlet egy kevés gólos mérkőzés (2,5 gól alatt: 1.70), mivel a spanyolok nem fognak fejjel a falnak menni, míg Dalicék nem azok a kockáztató csapat!

Unibet exkluzív ajánlat: 10.000 Ft befizetési bónusz + 10.000 Ft ingyenes fogadás !
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese Nyuszika10

Gratulálunk, Nyuszika10!

A nyertes tipp: X, Andrej Kramarić, 17. perc, beküldve: 2021.06.28 17:23 CEST