Kezdőlap Legrutinosabb Eb-résztvevők

Legrutinosabb Eb-résztvevők

Miközben a finnek és macedónok még csak most tapasztalják meg az Európa-bajnokság adta élményt, addig Németország már szinte unja ezt a fajta nemzetközi tornát. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a mostani Eb legfiatalabb résztvevője, Kacper Kozlowski még 1 éves sem volt, mikor Cristiano Ronaldo már Eb-döntőt játszott!

Legtöbbszörös résztvevő: Cristiano Ronaldo

Abban nem rekorder Cristiano Ronaldo, hogy 4 különböző Európa-bajnokságon pályára lépett, ezen a téren vannak olyan társai, mint például Alessandro Del Piero vagy épp Lothar Matthäus. Az idei tornán résztvevő játékosok között viszont ő az egyetlen, aki korábban négyszer is játszott Eb-n, és ebből gyorsan kilogikázható, hogy nemsokára rekorder lesz az Európa-bajnokságok történetében 5 részvétellel. Abban egyébként már most csúcstartó, hogy a legtöbb Eb-mérkőzésen ő lépett pályára, összesen 21-szer.

Cristiano Ronaldo. Fotó: kivnl / Shutterstock.com

Legrutinosabb nemzet: Németország

Nincs bírás a germánokkal, egyszerűen ismerik a siker receptjét fociban. Változhat bárhogy a labdarúgást uraló stílust, taktika, mindig ott vannak az élmezőnyben. 1972 óta minden Európa-bajnokságra kijutottak, ez összesen 12 kontinenstornát jelent. Ebből mindössze 3 alkalommal nem mentek tovább a csoportjukból, 3-szor nyertek és pont ugyanennyiszer végeztek a 2. helyen. Tehát nem elég, hogy mindig ott vannak legrutinosabb nemzetként, de méghozzá nagyon sikeresek is.

Olvass az Európa-bajnokság játékvezetőiről, ők is emberek!