Volt egy karakterisztikája, stílusa a lengyel csapatnak, de valamiért a szövetség úgy érezte, Paulo Sousa kell nekik. Videoton-szurkolóként nem sok bajom van vele, de az időzítés kellemetlen. Csapatépítés válogatott szinten 2021 januárja óta, tehát fél év alatt, nem lehetséges. Érdekes összecsapás lesz, fogadás szempontjából meg nehezen kiszámítható.

De miért kellett Sousa? Ajmá!

Azt az információt találtam, és lehet akár téves is a mai fake news világban, hogy a lengyel szövetség látványosabb stílust szeretett volna. Ezért nevezték ki idén januárban Paulo Sousát. Meghozta a gólokat az biztos, öt mérkőzés óta irányítja a lengyel válogatottat, és ebből négy meccs 2.5 gólnál többel végződött. Ez az opció amúgy most Szlovákia ellen 2.50-ért fogadható, tehát egész jól fizetne, nekem tetszik is, egy 2:1 formájában mondjuk. A portugál több mindent kipróbált, például a három védős rendszert, egy támadót, két támadót, és ha pletyka is, de mintha tényleg a látványosság lenne a célja. Minden meccsen rúgtak gólt, sőt gólokat, viszont mindig kaptak is, kivéve Andorra ellen, ami azért égő lett volna hazai pályán.

Paulo Sousa. Fotó: Mikolaj Barbanell / Shutterstock.com

Robert Lewandowski mindig jó opció fogadásra

Január óta sok lengyel játékos betalált nemzeti színekben, de legtöbbször Robert Lewandowski volt eredményes. A szlovákok elleni gólja 2.06-os odds, de arra is tehetünk fel pénzt, hogy nem talál be 1.71-ért. Ellenfelek szempontjából az a probléma a Bayern támadójával, hogy ha eljut hozzá a labda, fejjel és lábbal is veszélyes tud lenni a kapura, amit nagyon érez. A szlovák védelemben nem igazán látok olyan embert, aki tudná őt semlegesíteni, de a Lewa-gól tippnek alávághat, ha mondjuk ketten fogják, és ezért a több szabadsághoz jutó Piotr Zielinski vagy Karol Swiderski talál be. Mert hogy szerintem lengyel gól/gólok biztosan lesznek!

Szlovákia szürke iparosnak tűnik

Újabb kétség a rengeteg kamu hír miatt, de állítólag Marek Hamsik nem teljesen egészséges. Ő a csapatkapitány, az irányító, a legtapasztaltabb a keretben, a legtöbb válogatottsággal és góllal. Nagyon fontos eleme a taktikának, de a játék pszichológiai szintjén is sokat érhet a jelenléte szlovák szempontból. Megelőztek minket a selejtezők alatt, de nem ezért, és nem is az ősmagyarok által tolt “kötelező” utálat miatt írom, de a szlovák válogatott hektikus, támadásban pedig meglehetősen gyenge. Én is nagyjából 5.50-ös szorzót adtam volna a győzelmükre. A lengyel keret sokkal több kvalitást tartalmaz, ha Sousa megfelelő taktikát rakott össze, akkor nem sok esélye lesz Szlovákiának.

Marek Hamsik (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Vagy lengyel siker, vagy jöjjenek a lapok

Sousa irányításával nem látom a stabilitást a lengyeleknél, de lehet beért a munkája, vagy épp az elmúlt fél év számára kísérletezgetés volt. De egyénileg biztosan jobbak a barátaink, 1.85-ért rájuk fogadnék, ha végeredményben gondolkodnék. A játékvezető Ovidiu Hategan lesz, akinek voltak már drámai pillanatai pályán sípmesterkedés közben, például édesanyja halálhírét egy meccs félidejében tudta meg. Szereti a fegyelmet, ha kell lapok segítségével éri el, ezért szerintem kioszthat 4 sárgát, amire 1.79-es szorzót találunk az Unibetnél, a Kártyák menüpont alatt. Végezetül mindenki szurkoljon, hogy Marta ott legyen a lelátón, és mutassa is valamelyik operatőr!

Unibet exkluzív ajánlat: 10.000 Ft befizetési bónusz + 10.000 Ft ingyenes fogadás !
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese stdavid

Gratulálunk, stdavid!

A nyertes tipp: 2, Ondrej Duda, 30. perc, beküldve: 2021.06.13 14:29 CEST