Erődemonstrációt tartott Olaszország hazai pályán, következő áldozat Svájc lehet? Az biztos, hogy az olaszok hamar el akarják dönteni a továbbjutás kérdését. Svájcnak is szüksége lenne a pontokra, ugyanis Wales ellen hiába szereztek vezetést, nem tudták lezárni a mérkőzést.

Olaszország dominálta a nyitómeccset

A török válogatott feltartott kézzel ment ki a pályára az olaszok ellen, ezt pedig köszönték szépen Manciniék. Az olasz szövetségi kapitány jól meccselte a párharcot, Barella szabad kezet kapott, ezzel pedig elősegítette az olaszok hatékony támadójátékát. Sokat mozgott, török védők nem tudtak mit kezdeni vele. Folyamatosan jöttek az olaszok támadások, míg a törökök tétlenül nézték az események alakulását.

Az olaszok a pálya minden területén létszámfölényes helyzeteket alakítottak ki, köszönhetően a játékosaik folyamatos mozgásának. Nem voltak kötött posztok, előfordult, hogy Chiellini is fellépett a támadások segítése céljából, rengeteg volt a kényszerítő, amit a török játékosok nem tudtak lekövetni. Az olaszok érvényesítették a papírformát, igaz, hogy kicsit nehézkesebben kezdtek, de a második félidőre felpörögtek.

Nem vált be Svájc taktikája

Vladimir Petkovic szövetségi kapitány az elmúlt időszakban alkalmazott három belső védős rendszerre épített Wales ellen is, előttük két szűrő játszott, Shaqiri volt az irányító, széleken univerzális és gyors játékosokkal, eről pedig a két támadóval. A Wales által használt 4-3-3 pont ezt a rendszert hivatott volt blokkolni, mindezt sikerrel tették. Ebből a szempontból a walesi kulcsjátékos Joe Allen volt, aki hol Shaqirit, hol Embolót vette ki a játékból.

Svájc elsősorban Shaqiri és Embolo elmozgásait próbálta meg kihasználni, ezekből születtek helyzetek, de gól nem. A svájci találathoz egy pontrúgás kellett, ami jól mutatja, mennyire kiváló munkát végzett a walesi védelem. A svájciak sem panaszkodhattak, hiszem akcióból nem kaptak gólt, kidolgozott helyzetekből ugyanis egyik válogatott sem tudott érvényesülni.

Mire fogadjunk az Olaszország – Svájc Eb-meccsen?

Valószínűleg ezt a találkozót is dominálni fogja hazai pályán Olaszország. A svájciak elsősorban defenzív játékra rendezkednek be, míg elől Shaqiri és Embolo próbál majd megint területet találni, hogy egy kontrát befejezzenek. Az olasz győzelemben 1.60-ért van érték, mert ez a svájci csapat annyira nem jó, hogy bírja 90 percen keresztül a nyomást az olaszokkal szemben.

Az olasz támadók és középpályások által végzett pozícióváltoztatásokat nem fogják minden alkalommal levédekezni, így viszont a támadójátékukat kell beáldozniuk. A Rodriguez – Mbabu duónak a széleken rendre vissza kell zárnia, így a Shaqiri – Embolo – Seferovic trió nem kap majd megfelelő támogatást. Megkockáztatom azt is, hogy Svájc nem fog gólt szerezni 1.87, de érdemesebb inkább a sima olasz sikerbe fektetni, amivel meg is lenne valószínűleg a csoport első hely Manciniék számára.

Unibet exkluzív ajánlat: 10.000 Ft befizetési bónusz + 10.000 Ft ingyenes fogadás !
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese sotet93

Gratulálunk, sotet93!

A nyertes tipp: 1, Lorenzo Insigne, 32. perc, beküldve: 2021.06.15 20:28 CEST