Kezdőlap Foci EB hírek Söder nem enged, kiállt a 14 ezres nézőszám mellett

Söder nem enged, kiállt a 14 ezres nézőszám mellett

13
0
Markus Söder/photocosmos1/Shutterstock.com

Markus Söder bajor miniszterelnök védelmébe vette azt a rendelkezést, miszerint a pénteken rajtoló labdarúgó Európa-bajnokság müncheni mérkőzéseit – köztük a június 23-i német-magyar összecsapást – 14 ezren tekinthetik meg az Allianz Arénában.

A szervezők a múlt héten jelentették be, hogy a stadion húszszázalékos kihasználtság mellett működhet a kontinensviadal alatt.

Német- és Bajorországban többen kritikákat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy a pandémia alatt lehet-e ennyi embert biztonságosan beengedni az Eb-meccsekre, ugyanakkor Söder az ARD szerdai adásában elmondta: most a fertőzési gyakoriság és az oltottak magas száma, valamint a biztonsági előírások (például távolságtartás, maszkviselés, be- és kilépési protokoll) együttesen lehetővé teszik 14 ezer néző beengedését.

Söder hozzátette: ez egy komoly teszt lesz arra, hogy a jövőben további sport- és más kulturális eseményeket is nézők előtt rendezhessenek.

A bajor tartományi vezetés sokáig nem adott garanciát az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) arra, hogy szurkolók lehessenek a müncheni mérkőzéseken. Az UEFA végrehajtó bizottsága április végén úgy döntött, hogy München a helyszínek között marad, ugyanakkor a szövetség azt akarta, hogy meccsenként legalább 14 500 néző leülhessen az Allianz Aréna lelátójára.

A Münchenben rendezett 2021-es foci Eb meccsek listája:

Dátum Hazai Eredmény / Óra Vendég TV
jún 15. Franciaország 21:00 Németország M4
jún 19. Portugália 18:00 Németország M4
jún 23. Németország 21:00 Magyarország M4

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét