Mivel egyedi rendezésű tornáról van szó, sok helyszínnel és mondhatni Európa a házigazda, ezért erre törekedtek a labda kialakításánál is.

A neve Uniforia lett, amit az angol unity, tehát egység, és az euphoria, tehát eufória szavakból alkottak meg. Ezzel tükrözni szeretnék a kontinens sokszínűségét, ami természetesen a labda megjelenésében is tükröződik. A tervező szerint Uniforia a határok elmosódását, és az Európa-bajnokságot körülvevő összetettséget jeleníti meg. A labda anyaga ugyanaz, mint a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon használt Telstarnál volt.

Hosszas tesztelések előzték meg a bemutatást, természetesen nem mondhatnak mást, mint hogy kiváló repülési stabilitással, tartóssággal és kiszámíthatósággal rendelkezik. Ha esetleg hozzá szeretnél jutni egy hivatalos verzióhoz, tehát nem egy kínai másolathoz az eBay-ről, akkor azért a zsebedbe kell nyúlnod, hiszen az ára 150 euró körül mozog, tehát körülbelül 54 ezer forint. A korábbi Eb-labdákról ha bővebben olvasnád, ide kattintva megteheted!

A korábbi labdák:

Unibet exkluzív ajánlat: 10.000 Ft befizetési bónusz + 10.000 Ft ingyenes fogadás !
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org