Kezdőlap Foci Eb 2021 Budapesten Szabályok a stadionban: Sajnos a machetéd nem viheted

Szabályok a stadionban: Sajnos a machetéd nem viheted

427
0

Kialakult a világon egy olyan helyzet, ami nagyon megbonyolítja a korábban megszokott meccsre járást. Kell karszalag a stadionba bejutáshoz, de emellett is leírások egész sorát adta meg az UEFA, illetve az MLSZ is, miket vigyél mindenképp magaddal a stadionba!

Mobiltelefon és táskaméret

Nem viccelek, így kezdi az UEFA, hogy a mobilod legyen feltöltve! Azért kérik ezt tőled, mert azzal sok mindent tudsz igazolni. Mobiljegy, applikáción keresztül védettségi igazolvány (EESZT alkalmazás), meg köthetsz élő fogadásokat, bár ezt csak én tettem hozzá. A belépésnél egy alaposabb motozás során tényleg kiszűrik, hogy nem viszel be fegyverre alkalmas eszközt, és azt is megvizsgálják, hogy a táskád A4-es méretű. Ekkora lehet a motyód, kész, pont.

Maszk és molinó szabályok

Szájat és orrot eltakaró maszk használata a stadionban nem kötelező az MLSZ szerint, de azon kívül igen. Az UEFA szabályai alapján a stadionban is kell maszk, kicsit eltér a tájékoztatás ezen a ponton. Az a biztos, ha van nálad, sőt nem rossz javaslat az UEFA-tól, hogy legyen nálad pótmaszk is. Sál meg a felhúzott pulcsi nem játszik, csakis a maszkot fogadják el. Mindenképp vidd magaddal az oltás után kapott védettségi igazolványt, hátha mégsem töltötted fel a mobilod. Emellett minden személyes iratod legyen nálad, amivel a saját személyed tudod igazolni.

Lesznek kihelyezett kézfertőtlenítők, de ha vinni szeretnéd magaddal a sajátod, akkor 50 ml-nél nem lehet nagyobb kiszerelés. Mivel szurkoló vagy, szeretnéd kifejezni, kinek a sikerét akarod. Ezért készíthetsz molinót, maximum 2 x 1.5 méteres lehet, illetve a rúdja 1 méter hosszú és 1 centiméter átmérőjű. Aligha hinném, hogy ott mérőszalaggal majd méregetik, de a szabályzatban ezt írják elő.

Nézhetsz ki furán, de kamerát ne vigyél!

Leírásában kérdezi az UEFA, hogy van olyan nevetséges sapka, ruházat, amit nem viselnél a hétköznap? Akkor itt az idő, hogy az Európa-bajnokságon vedd fel, de csak úgy, hogy maszkot viselsz (stadionon belül az MLSZ nem kéri, nem egységesek a szabályaik a maszkról). Javasolják még az esőkabátot, és végül újra a mobilmánia előjön belőlük, mindenképp vigyél powerbankot, hisz bármikor lemerülhet a telód! Úristen, azt nem hagyhatod!

Amiket semmiképp nem vihetsz be a stadionba:

  • profi videókamera, fényképezőgép
  • étel és ital (vedd meg drágán a helyszínen)
  • esernyő (helyette az esőkabát megengedett)

Ha elolvasnád, a stadionbeli teljes szabályzat itt elérhető angol nyelven.

bet365 számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org