Oroszország sima vereséget szenvedett az első meccsen, míg Finnország 1-0-ra legyőzte Dániát, de az eredmény csak másodlagos volt azon a találkozón. Mind az orosz, mind a finn válogatott számára rendkívül fontos lesz ez a mérkőzés, utóbbinak elég egy pont is. 

Finnország kivívhatja a továbbjutást

A dánok elleni első meccs alapjaiban változtatta meg a finn játékosok lelkiállapotát. A második félidőt kényszerből kellett lejátszaniuk, nem volt más lehetőség számukra (és a dánok számára sem). A finnek a körülményekhez képest koncentráltabbak voltak a második 45 perc során, ez eredményezte a győzelmüket. A továbbjutás szempontjából komoly lépést tettek előre.

Az első meccsüket nehéz elemezni, ezért inkább arra koncentrálnék, amit alapból tudunk róluk: fegyelmezetten védekeznek, fizikálisan rendben vannak, nagyobb kérdés az, hogy mentálisan milyen állapotban vannak? Az biztos, hogy Kanerva képes meglepetésre, nem gondoltuk, hogy épp az első Európa-bajnoki meccsen engedi el az eddigi megszokott 4-4-2-es felállást, óvatosnak kell lennünk az Oroszország – Finnország meccs kapcsán is!

Oroszország saját dolgát nehezítheti

A Belgium – Oroszország találkozóról készítettünk egy mélyebb elemzést, így most csak azt vizsgálnánk, hogy a Szbornaja mire lehet képes hazai pályán a finnek ellen. Kanerváék defenzív felfogása kedvezhet az orosz támadójátéknak, hiszen így “nyugodtan” építkezhetnek Golovinék. Az egy másik kérdés, hogy szereznek-e gólt a rendkívül felkészült rivális ellen.

Tanácstalan volt a nyitómeccsen az orosz válogatott, akadtak ugyan lövései, próbálkozásai, de fegyelmezett védekezéssel szemben gondban vannak. Golovin nem nevezhető klasszikus irányítónak, aki képes megbontani egy stabil védelmet, Dzyuba pedig nem lehet egyszemélyben irányító és befejező is.

A széleken kialakíthatnak létszámfölényes helyzeteket, de ezzel labdavesztés esetén belefuthatnak egy gyors kontrába a finnek ellen. A két belső védőjük bizonytalan volt, nincs meg az összhang, hiába játszanak már éve óta egymás mellett a válogatottban.

Mire fogadjunk a finn-orosz Eb-mérkőzésen?

Az orosz győzelemben 1.66-ért nem látok értéket, akkor inkább már egy Finnország vagy döntetlen opció 2.33-ért. A finnek képesek 90 percig hatékonyak védekezni, főleg akkor, ha csak 1-2 játékost kell kikapcsolni az ellenfél támadói közül. A 2,5 gól alatti opció sem rossz 1.61-ért, valószínűleg egyik csapat sem akar beleszaladni egy adok-kapok mérkőzésbe.

Érték lehet még a labdabirtoklás arányában is, ahol az oroszoknál az 54,5% feletti lehetőségre 1.85-öt adnak. Az biztos, hogy a finnek teljesen át fogják adni a kezdeményezést az oroszoknak, akiknél ez könnyedén meddő fölénnyé alakulhat, így viszont még az sem kizárt, hogy 60% körül zárnak a labdabirtoklás szempontjából!

Unibet exkluzív ajánlat: 10.000 Ft befizetési bónusz + 10.000 Ft ingyenes fogadás !
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese techthomas19

Gratulálunk, techthomas19!

A nyertes tipp: 2, Aleksei Miranchuk, 80. perc, beküldve: 2021.06.16 6:45 CEST