Egy esetleges olasz hiba esetén komoly lépéselőnybe kerülhet az a válogatott, aki ezt a mérkőzést megnyeri. Gyakorlatilag biztosított a helye a nyolcaddöntőben. Melyikük képes rá, ha egyáltalán képes rá? Wales és Svájc formája ingadozó volt az utóbbi egy év során, melyik arcukat veszik elő a kontinenstornán? 

Wales és az átmeneti megoldások

Ryan Giggs a bírósági tárgyalására koncentrál, így a walesi válogatott kényszerhelyzetbe került: Rob Page vette át a csapat irányítását. Nem nevezhető tapasztalt edzőnek, az Európa-bajnokságon “ünnepli” majd kilencedik meccsét a válogatott kispadján. Előtte alsóbb osztályokban lévő kluboknál edzősködött. Igazán komoly győzelmeket akkor sem ért el erősebb csapatokkal szemben.

Mindössze két válogatott meccs, amely releváns adattal szolgálhat: Csehország elleni 1-0-s siker a vb-selejtezőben, illetve a finnek elleni 3-1-s győzelem a Nemzetek Ligájában. Kemény játék, védekezés és gyors támadók, ezekre épített Page, sok dologban nem tért el Giggs mester korábbi utasításaitól. Törekedni fognak a kevés gólt hozó meccsekre, bíznak Bale és James egyéni villanásaiban, illetve gyorsaságukban.

Már nem olyan biztos Svájc védelme

Kevés olyan csapat volt a selejtezők során, akik ennyi meccset adtak volna le a hajrákban, mint Svájc. Rengeteg már “megnyert” mérkőzésük volt, dánok ellen például hiába vezettek 3-0-ra, egyenlített az északi rivális a végjátékban. A két világbajnoki selejtezős meccsükön nagyon bekezdtek, első 10 percben már eldöntötték a győztes kilétét, de az ellenfelek nem voltak acélosak (Bulgária és Litvánia).

A felkészülés során két olyan meccsük volt, amely viszonyítási alapul szolgálhat: Finnország (3:2) és Egyesült Államok (2:1). Mindkét meccsen kaptak gólt, de ami ennél is fontosabb, hogy Petkovic mester nem engedte el a 3-4-1-2-es rendszert, amit a svájci csapat beharangozójában is írtunk. Ez a rendszer egyelőre nem működik, rendszerint gólokat kapnak, eltűnt a Petkovic-éra elején megszokott stabil defenzív játék.

Vladimir Petkovic. Fotó: Tomasz Bidermann / Shutterstock.com

Ez egy nagyon tehetséges keret, tele fiatal és jó képességű játékossal, de ellentétben a korábbi évekkel, Petkovic vezette válogatott most instabil. Szinte minden poszton nagy munkabírású focistája van, akik nem félnek a fizikai kontaktustól, de nem fegyelmezettek, ez pedig a mérkőzések hajráiban sok esetben megmutatkozik.

Mire fogadjunk a Wales – Svájc összecsapáson?

Ez a mérkőzés 3-4 évvel ezelőtt egy sima 2,5 gól alatti találkozó lehetett volna, most ez erősen kérdéses. A határ azonban 1,5 gól (!!), ahol már rögtön jól mutat az overre 1.60-as szorzó. Ebben így lehet érték, mert két gól könnyedén jöhet ezen a találkozón. Wales képes olyan kontrákat elvinni Sommer kapujáig, amiből gól születhet, míg a svájci támadószekcióban mindig benne van egy találat.

A másik érdekes tipp, kicsit nagyobb szorzóért, az a Wales gólt szerez a második félidőben 2.55-ért. Ha Svájc megint úgy bekezd, mint a felkészülés és a vb-selejtezők során, akkor ők gólt szerezhetnek az első játékrészben 2.23, míg a lankadó figyelem a védők részéről a második félidőben mutatkozhat meg – szokás szerint -, ekkor jöhet a gól az ellenféltől.

Megfontolandó, hogy Wales és Svájc is gólt szerez, erre 2.38-ért fogadhatunk. Szinte mindenki kevés gólos találkozót vár, fegyelmezett védekezéssel, minden azon múlik, Petkovic mennyire tudja az övéit összekapni fejben, mostanában ez nem sikerült.

Unibet exkluzív ajánlat: 10.000 Ft befizetési bónusz + 10.000 Ft ingyenes fogadás !
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mérkőzéstipp játék nyertese csatarid

Gratulálunk, csatarid!

A nyertes tipp: X, Breel Embolo, 24. perc, beküldve: 2021.06.12 10:14 CEST

 
 

1 hozzászólás

  1. Mindenki abban van hogy Svájc simán nyer.Ez nagy tévedés.Jó ha x-re hozza a mecset.Az öszgólok száma 3.5 felett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét